Doğal Güzellikleri
ÇAMBAŞI TAPINAĞI
Asırlık karaçamlara, Kırtaş Tepesi’nde ve Koca Yayla’da anıt ağaçlara ev sahipliği yapan Çambaşı’nın kadim sakinlerinden biri de define avcılarının tahribatlarına rağmen hala zamana direne tümülüs. Bulunduğu 1081 rakımlı küçük bir tepeden bir zamanlar antik Anava Ovası’na bakan bu mezar yapısı, bugün Bozkurt ve Çardak ovalarını seyreder. Kuzey-güney doğrultusunda inşa edilen tümülüsün batı duvarı define arayıcıları tarafından tahrip edilmiş durumda. Tümülüsün mevcut yüksekliği altı buçuk metre. Küfeki taşı bloklarından yapılmış, dromos, ön oda ve mezar odasından oluşur. Çambaşı Tümülüsü, Frigya bölgesinde İÖ. 7. yüzyıldan bu yana kullanılan tipik tonozlu tümülüs mezar tipinde. Bu bölgedeki mülüsler Lidya ve Trakya tümülüslerinin bir devamı niteliğinde. Duvarlarında her hangi bir fresk izine rastlanmayan tümülüste bulunan seramik parçalarının Agustus dönemi özellikleri gösterdiği tespit edilmiş. Aynı zamanda mezar odasının örgü tekniğinden geç Helenistik-erken Roma döneminde tarihleniyor.
GÖKDİREKLER
Bozkurt’da İnceler Mahallesi mezarlıklarında mezar taşlarıyla ahşap mezar başlıkları, kendi zamanlarını hatırlatmak istercesine yan yana durur. Avdan Köyü’nün bir bayır üzerindeki mezarlıklarında da ahşap mezar başlıkları, geçirdiği yangına rağmen kararmış halleriyle hala varlıklarını sürdürür. Eski Türk kültüründe gökyüzünün göğe gerilmiş bir çadır olarak düşünüldüğü ve bir direği olduğu inancı, bu gökdireklerle bir karşı sakinleri götürlık bulur. Mezar başlıklarında dayanıklıklarıyla bilinen ve yörede kutsal kabul edilen ardıç ağacı kullanılmış. Güzel kokusunun dualarla birlikte ölenlerin ruhuna ulaşılacağı düşünülmüştür. Sakin varlıklarıyla bu coğrafyanın ruhunu ve kültürel kodlarını taşıyan yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bu mezar başları. Bozkurt’un önemli kültür varlıklarından.
KARAGÖL
Çambaşı Köyün’nden yürüyüşler düzenleene bu iki göl asırlık ağaçları, su kuşları ve sazlıklarıyla birlikte sakin bir evren oluşturur. Köyün güneybatısında, köye beş kilometre uzaklıkta yer alna Karagöl 1250 metre yükseklikte yer alan bir heyelan-set gölü. Yüksek rakımı ile dağ gölü suyu özelliği gösterir, kar ve yağmur sularıyla beslenir. Gölün etrafı mesire yeri olarak düzenlenmiştir. Sazlıklarla aralanan berrak sularıyla karaçamların ve ardıçların arkasında ziyaretçilerini bekler.
KISIK KANYONU
Karakısık Kanyonu İnceler’in kuzey doğusunda, mahalleye yedi kilometre uzaklıkta Emir Çayı’nın doğduğu bölgede yer alır. En derin yeri dört metre ve yüksekliği 200 metre olan kanyonun tabanı geçirgen (agrea) kum ile kaplıdır. Bu geçirgen tabaka kanyon içerisindeki beş metreden başlayıp aşağılara inildikçe 150 metre derinliğe kadar ulaşır. Kanyon bu coğrafyanın büyüleyici güzelliklerinden biri; zaman zaman suyla buluşur, farklı zamanlardan izler taşır. Bir zamanlar kestirme bir yol olarak içinden kervanların geçtiği kanyon, tarih boyunca inceler bölgesinden Acıpayam, Tavas ilçeleri arasında geçit olarak kullanılmıştır. 1800’lü yıllarda döşenen rayların üzerinden dağdan Beylerli’deki ağaç fabrikasına taşınan ağaçların güzergahı olmuştur. Ray yuvalarının izine hala rastlamak mümkündür. Kayalıklarındaki fosiller, taşlaşmış kemikler kanyonun farklı zamanlarına tanıklık eder. Kurtuluş savaşı zamanında da kanyonun cephane ve silah taşımak için kullanıldığı bilinmektedir.
OFFROAD
Bozkurt ilk Offroad ile ilk deneyimini belediye sposorluğunda yapılan 2015 ANDOFF Ankara Kupası 2 Yarışı “Birsen Çelik” etabı ile yaşamıştır. 15-18 Nisan 2015 tarihlerinde Denizli Doğa sporları ve Ofroad Kulübü-DENDOFF organizasyonu ve Ankara Ofroad Kulübü-ANDOFF katkılarıyla düzenlenen yarış, Türkiye’nin öneli ofroad sprocularının katılımı ile Bozkurt’un Poligon mevkinde bulunan doğal parkurda yapılmıştır. Yarışa Türkiye’nin çeşitli kentlerinden 25 araç ve 50 sporcu katılmıştır. Bu organizasyonun Denizli’de ilk defa gerçekleşiyor olmasının yanı sıra, etabın gerçekleştirildiği pistin, iş makinesi değmeden tamamen doğal olması da federasyonun ve sporcuların ilgisini en çok çeken nokta olmuştur. Organizasyonun çok yüksek ve memnuniyet ve başarı ile tamamlanmasıyla, bu sporun Bozkurt’da hayata geçmesini gerek gerek festivaller gerekse de Türkiye kupası etapları nezdinde gelenekselleştirmeyi planlamaktadır.
SÜLÜKLÜ GÖL
Karagöl’ün alt komşusu sayılabilecek kadar yakınıdaki Sülüklügöl de Karagöl’ün sularıyla beslenerek daha alt birrakımda yer alır. Özellikle günbatımında güzelleşen göl, içinde göl yaratıkları gibi duran heykelsi ağaçları ve ağır ağır kararan lacivert sularıyla bir günü daha tamamlar.